Ο Good Job Nicky είναι ευαισθητοποιημένος σε πολλά από τα θέματα που απασχολούν τους νέους. Μέσα από τη δική του διαδρομή και αναζήτηση, θα συζητήσουμε για τη δύναμη των αποφάσεων και το πώς να κάνεις πράξη τα όνειρα σου.
Γνώρισέ τον καλύτερα
Ο Good Job Nicky είναι καλλιτέχνης, τραγουδιστής και τραγουδοποιός, δημιουργεί εναλλακτική μουσική χωρίς συγκεκριμένο είδος. Προερχόμενος από καλλιτεχνική οικογένεια, βρίσκεται σε ανοιχτό διάλογο με τη διαδικασία της μουσικής σύνθεσης και δημιουργίας από μικρή ηλικία.
Λόγω του πάθους του για το μπάσκετ -ως επαγγελματίας παίκτης- δεν αφιερώθηκε τακτικά στη μελέτη της μουσικής, παρά την κλίση του. Η μουσική ήρθε ως ένας τρόπος να επικοινωνήσει με τον εαυτό του και να συνδεθεί με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Αυτοδίδακτος στο πιάνο και τη σύνθεση, ο Νικόλας Βαρθακούρης έχει συνεργαστεί με σημαντικούς παραγωγούς στις ΗΠΑ, ενώ το πρώτο του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2020 από την Cobalt Music. Έκτοτε, έχει πραγματοποιήσει ζωντανές εμφανίσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, με τη συνοδεία ορχήστρας και χορογραφίας
Με την ίδια αβίαστη δυναμική και αμεσότητα που βρήκε στην τέχνη του, επιδιώκει οι ακροατές του να βρουν την κινητήρια δύναμή τους μέσα από τη μουσική του. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1995 και από τότε περνάει τα καλοκαίρια του στην Πάρο και τους χειμώνες στην Αθήνα.
O Άγγελος αποτελεί την προσωποποίηση του ανθρώπου που κατάφερε να γυρίσει τον κόσμο του. Έμαθε να συμπορεύεται με την αναπηρία και να δημιουργεί μονοπάτια για έναν εαυτό γεμάτο όμορφες στιγμές, όσες και να είναι οι δυσκολίες. Με τον Άγγελο θα συζητήσουμε για το πόσο σημαντικό είναι να βρούμε το κέντρο μας, το δικό μας λόγο να υπάρχουμε και να εξελισσόμαστε μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο αβεβαιότητα αλλά και επιλογές
Γνώρισέ τον καλύτερα
Πέρασε τα πρώτα του χρόνια μπαινοβγαίνοντας σε δωμάτια νοσοκομείων. Λόγω έλλειψης οξυγόνου, γεννήθηκε πρόωρα και η σύνδεση με μηχανήματα ήταν προϋπόθεση για να μπορέσει να επιβιώσει. Διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση και οι γιατροί ανακοίνωσαν στην οικογένεια του ότι ως τετραπληγικός θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του σε αναπηρικό αμαξίδιο, ανίκανος να ζήσει ανεξάρτητος. Ωστόσο, οι γονείς του ήθελαν να κάνουν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να τον βοηθήσουν να μεγιστοποιήσει τις όποιες δυνατότητες για να ζήσει χωρίς περιορισμούς.
Σε ηλικία 9 μηνών, ξεκίνησε καθημερινή εντατική φυσικοθεραπεία. Για τα πρώτα 17 χρόνια της ζωής του, η φυσικοθεραπεία ήταν η νούμερο 1 προτεραιότητά του. Στα 14 του, υπέστη έναν τραυματισμό που τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο για δύο χρόνια. Αφού δούλεψε σκληρά για να δημιουργήσει έναν ενεργό τρόπο ζωής, οι γιατροί του είπαν και πάλι ότι οι πιθανότητες να περπατήσει ξανά ήταν λιγότερες από 20%.
Τότε ήταν που ανακάλυψε τα drums. Τα τύμπανα άναψαν μια φωτιά μέσα του και έγιναν το κίνητρό του για να δουλέψει και να γίνει καλύτερα. Η αναπηρία του πραγματικά δεν είχε σημασία, απλώς ήξερε ότι θα γινόταν drummer. Αυτό το βαθύ πάθος για τη μουσική ήταν που τον οδήγησε να συνεχίσει τις σπουδές του στο Los Angeles College of Music και να αποφοιτήσει με πτυχίο Bachelor of Music με έμφαση στην εκτέλεση τυμπάνων.
Τελικά, κατάφερε να ξεπεράσει μια αναπηρία που θα μπορούσε να έχει κυριεύσει τη ζωή του. Σήμερα ο Άγγελος είναι επαγγελματίας drummer έχοντας παίξει σε διάφορα συγκροτήματα, περιοδεύοντας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και φιλοξενώντας συχνά τα δικά του live drum shows σε συνεργασία με DJs. Είναι επίσης ομιλητής κινήτρων και ενεργός λάτρης της γυμναστικής. Είναι ακράδαντα πεπεισμένος ότι όλα ξεκινούν με μια θετική νοοτροπία και ότι αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας. “Ποτέ δεν τα παράτησα, ποτέ δεν σταμάτησα να προσπαθώ και ποτέ δεν δέχτηκα το ""όχι"" ως απάντηση”.
Ο Νίκος και η προσωπική του εμπειρία αποδεικνύει πως ότι εμπόδιο κι αν συναντήσει κανείς στη ζωή του μπορεί να κάνει τον κόσμο του να γυρίσει. Ο ίδιος θα μας μιλήσει για το πως τα κατάφερε. Υπάρχουν συγκεκριμένα tips, μολονότι η προσωπική ιστορία του καθενός διαφέρει;
Γνώρισέ τον καλύτερα
Ο Νίκος Παπαγγελής είναι 24 ετών. Μια περιπέτεια υγείας στην ηλικία των 12 ετών και συγκεκριμένα η μάχη μου με τον καρκίνο είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το αριστερό του πόδι. Αυτή η εμπειρία του έδωσε πολύ περισσότερα, "μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή, μια νέα ζωή", όπως συνηθίζει να λέει και ο ίδιος.
Έπειτα από αυτό έως και σήμερα είναι αθλητής ποδηλασίας ατόμων με αναπηρίες και μέλος της Εθνικής Ομάδας από το 2018 με πολλές συμμετοχές σε Παγκόσμια Κύπελλα, Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Παραολυμπιαδες. Με μεγαλύτερες επιτυχίες να είναι η 6η θέση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, η 2η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2023 στην Ολλανδία καθώς και οι τρεις 3ες θέσεις στα Παγκόσμια Κύπελλα ποδηλασίας το 2023.
"Ο μεγαλύτερος στόχος μου είναι να κατακτήσω το πρώτο Παραολυμπιακό μέταλλο της Ελλάδας στην ποδηλασία στους ερχόμενους αγώνες στο Παρίσι όπου έχω ήδη προκριθεί".
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Κοινωνικής-Κλινικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 2012 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έπειτα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διδακτορικής του διατριβής με υποτροφία από το ΙΚΥ.
Γνωρίσε τον καλύτερα
Ο Καλιαμπός Απόστολος γεννήθηκε το 1975 στη Λάρισα ενώ απο το 2006 ζει και εργάζεται μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.
Από το 2018 διδάσκει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης ενώ εδώ και 17 χρόνια εργάζεται ως ψυχολόγος στο Ελληνικό Δημόσιο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στο πεδίο της Κλινικής Ψυχολογίας, της Δικαστικής-Εγκληματολογικής Ψυχολογίας, της Ψυχολογίας της υγείας κτλ. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε διεθνή καταξιωμένα επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πολλά συνέδρια και ημερίδες σχετικά με το αντικείμενο της Ψυχολογίας. Στο ελεύθερο χρόνο του έχει ασχοληθεί για πάνω από 10 χρόνια με το θέατρο και μάλιστα έχει κερδίσει το 1ο βραβείο ανδρικού ρόλου σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ερασιτεχνικών Θιάσων.
Είμαι ο Αχιλλέας και απο πολυ μικρός είχα πάθος για το σχέδιο , την ζωγραφική και τους αγώνες ταχύτητες.
Γνώρισε τον καλύτερα
Ο Αχιλλέας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα . Απο πολύ μικρός λατρεύε το σχέδιο και την ζωγραφική αλλα ο μεγάλος του ερωτα δεν ήταν αλλός απο τους αγώνες αυτοκινήτων . Ετσι δεν ήταν τυχαίο που ακολουθήσε την Αρχιτεκτονική πέρνοντας πτυχιο απο το Πανεπιστήμιο Πάτρων και Μεταπτυχιακό στον σχεδιασμό αυτοκινήτων με υποτροφία απο το College for Creative Studies Detroit στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στο σχεδιαστικό team της Mercedes (Γερμανία) και σήμερα είναι αρχισχεδιαστής σε μια από τις πρώτες ελληνικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Παράλληλα, ανήκει στο δυναμικό της διεθνούς ομάδας καρτ CPB και μετά από διακρίσεις σε παγκόσμιους αγώνες υψηλού ανταγωνισμού, κάνει τα πρώτα του βήματα στη Formula, κυνηγώντας το όνειρό του!
Είμαι η Παυλίνα Λη και ναι είμαι αυτή η Ασιατισα που σας μιλάει για την Κορέα μέσα από τα Social Media. Η ταυτότητα μου ως Κορεάτισσα από μια απλή ιδιότητα που με χαρακτήριζε έγινε ο ίδιος ο εχθρός και ο λόγος να εκγλωβιστώ σε μία ζωή υποτίμησης και χλευασμού, που όμως δεν είχα καμία δύναμη να την αλλάξω. Τελικά το στοιχείο της ταυτότητας μου που μου δυσκόλεψε τόσο πολύ την ζωή, έγινε η κινητήριος δύναμη ώστε να εκμεταλευτώ την καταγωγή μου και να γίνω τελικά η γέφυρα που ενώνει τις δύο αυτές χώρες μέσω διδασκαλίας Κορεατικής γλώσσας, μετάφρασης επιχειρηματιών, ενημέρωσης μέσω Social Media και πολλά άλλα.
Γνώρισε την καλύτερα
Η ζωή στην Ελλάδα δεν ήταν εύκολη μιας και υπήρξαμε από τους πρώτους Ασιάτες και ιδίως Κορεάτες που ζούσαμε στην Ελλάδα. Υπήρξαν πάρα πολλά στερεότυπα για τις Ασιατικές χώρες τα οποία όμως δεν αντιπροσώπευαν την δική μου χώρα. Μας αντιμετώπιζαν με άβολο τρόπο, μας κοίταζαν με έντονα βλέμματα και υπήρχαν πολλές λανθασμένες και ρατσιστικές συμπεριφορές. Δεν υπήρχαν σωστές ενημερώσεις και εκπαίδευση στα σχολεία για το πως να αντιμετωπίζεις τα παιδιά που διέφεραν. Από μια λοιπόν τέλεια παιδική ηλικία στην Κορέα, όπου ήμουν ένα απλό καθημερινό παιδάκι, έγινα στην Ελλάδα ξαφνικά το περίεργο, το διαφορετικό παιδί που δεν καταλάβαινε τίποτα στο μάθημα. Έγινα το παιδί με τα περίεργα αστεία μάτια, που δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν, το παιδί που έφερνε περίεργα φαγητά και που βρίσκανε αφορμή να χλευάσουν και να κοροϊδέψουν. Η ταυτότητα μου ως Κορεάτισσα από μια απλή ιδιότητα που με χαρακτήριζε έγινε ο ίδιος ο εχθρός, η άφορμη και ο λόγος να εκγλωβιστώ σε μία ζωή υποτίμησης και χλευασμού, που όμως δεν είχα καμία δύναμη να την αλλάξω ή να κάνω κάτι για αυτό.
Ο Χρήστος είναι δημοσιογράφος στο επάγγελμα , ιδρυτής και διευθυντής σύνταξης του ελληνικού περιοδικού δρόμου «σχεδία» και ευαισθητοποιήμενος με θέματα που αφορούν το κοινωνικό αποκλεισμό και το περιβαλλον.
Γνώρισε τον καλύτερα
Γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπου στα μέσα της δεκαετίας του ’50 είχαν μεταναστεύσει οι, εκ Πελοποννήσου ορμώμενοι, γονείς του. Είναι ιδρυτής και διευθυντής σύνταξης του ελληνικού περιοδικού δρόμου «σχεδία», το οποίο κυκλοφόρησε, στην Ελλάδα, το Μάρτιο του 2013. Νωρίτερα, το 2006, είχε ιδρύσει την καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια» (εθνική ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων), μέσα από την οποία αξιοποιείται ο αθλητισμός και δη το ποδόσφαιρο για την ενεργοποίηση, την ενδυνάμωση και κοινωνική (επαν)ένταξη ανθρώπων που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό σε ακραίες μορφές, για να ακολουθήσει μια σειρά κοινωνικών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων στόχων των οποίων είναι η ενεργοποίηση, η ενδυνάμωση, όπως και η παροχή ευκαιριών για εκπαίδευση και απασχόληση σε συνανθρώπους μας που μοιάζει να μην έχουν πια ευκαιρίες. Το περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης «σχεδία αρτ» (www.shediart.gr) και ο πολυχώρος «σχεδία home» (www.shediahome.gr) είναι δύο από τα σημαντικότερα πιο πρόσφατα προγράμματα που υπηρετεί.
Ο Γιώργος είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, της Ελληνικής Εταιρείας Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας και του Παγκόσμιου Συλλόγου Νευροψυχολόγων.
Γνώρισε τον καλύτερα
Μεγαλώνοντας σε μία οικογένεια που ποτέ δεν έκρυψε την αναπηρία της κόρης τους, ασχολήθηκε ενεργά με τα θέματα αναπηρίας, αποδομώντας στερεότυπα και προκαταλήψεις. Ασχολείται με θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειές τους τα τελευταία 30 χρόνια. Εργάζεται στο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Το Εργαστήρι» από το 2007 ως μέλος της επιστημονικής ομάδας. Συμμετέχει στα πρωτοποριακά προγράμματα των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ). Στηρίζει την προσπάθεια αυτόνομης διαβίωσης 3 γυναικών με νοητική αναπηρία στη ΣΥΔ «Αμαρυλλίς» στο Μαρούσι.
Ο Γιώργος είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, δραματουργός, και μουσικός. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, το Σύγχρονο Θέατρο, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Θέατρο Πόρτα, το Θέατρο Θησείο, το Βυρσοδεψείο, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, κα. Ως ηθοποιός έχει δουλέψει με σκηνοθέτες όπως: Γιάννης Χουβαρδάς, Θωμάς Μοσχόπουλος, Ελένη Σκότη, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Γιάννης Κακλέας, Άντζελα Μπρούσκου, Σταμάτης Φασουλής, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Ιώ Βουλγαράκη, Άρης Μπινιάρης, κ.α.
Γνώρισέ τον καλύτερα
Ο Γιώργος Παπαγεωργίου είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, δραματουργός, και μουσικός. Γεννήθηκε στις 11 Απριλίου 1981 στην Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Η πρώτη του δουλειά ως ηθοποιός, ήταν στο θέατρο στη παράσταση “Κατσαρίδα”.
Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις “Κατσαρίδα” των Β. Μαυρογεωργίου και Κ. Γάκη, “Σφαγείο” του Ι. Χατσόρ, “Λιοντάρια” των Β. Μαυρογεωργίου και Κ. Γάκη, “Ρινόκερος” του Ε. Ιονέσκο, “Λυσιστράτη” του Αριστοφά-νη, “Γλέντι στον καιρό της πανούκλας” του Αλ. Πούσκιν, “Mojo” του Τζ. Μπατεργουέρθ, “Πειρασμός” του Γρ. Ξενόπουλου, “Συρανό ντε Μπερζεράκ” του Ε. Ροστάν, “Αγαμέμνων” του Αισχύλου, “Οι Ιδιοτροπίες της Μαριάννας” του Α. Ντε Μυσσέ, “Η Ωραία του Πέραν” του Δ. Παπαδόπουλου, “Η Δύναμη του Σκότους” του Λ. Τολστόι, “Το Παιχνίδι της Σφαγής” του Ε. Ιονέσκο, “Θεσμοφοριάζουσες” του Αριστοφάνη, “Ξύπνα Βασίλη” του Δ. Ψαθά, “Αντιγόνη” του Σοφοκλή, “Βασιλιάς Ληρ” του Σαίξπηρ.
Στην τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές Σχεδόν Ενήλικες (MEGA), Σκοτεινή Θάλασσα (MEGA), Τα καλύτερα μας χρόνια (ΕΡΤ), Έρωτας Φυγάς (OPEN,ANT1), Το προξενιό της Ιουλίας (ALPHA).
Παράλληλα με την πορεία του ως ηθοποιός σκηνοθέτησε για το Θέατρο του Νέου Κόσμου, το Θέατρο Πορεία, το Εθνικό Θέατρο, το θέατρο Μικρό Χορν, το Skrow Theater και το Φεστιβάλ Αθηνών, τις παραστάσεις: "Η Ωραία του Πέραν", "Αρίστος", "Η Γιαννούλα η Κουλουρού", "Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι", "Ο Επιθεωρητής", "Αυτόχειρ!", "Θάνατος στη Βενετία" και "Μπαίνει η δεσποινίς Μαργαρίτα", “Σωτηρία με λένε”.
Το 2016 ήταν υποψήφιος για το θεατρικό βραβείο "Δημήτρης Χόρν" για το ρόλο του Babe (Μπέμπης) στο έργο του Τζεζ Μπάτεργουορθ “Mojo”, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.
Είναι ιδρυτικό μέλος της εταιρείας θεάτρου “Goo Theater Company” και του μουσικού συγκροτήματος Polkar.
Η Μαρίζα δείχνει πως μέσα από το πείσμα και την προσήλωση στο καλλιτεχνικό όραμα, κάθε εμπόδιο μοιάζει άλλη μια πρόκληση. Μαζί της θα συζητήσουμε πως μέσα απο τις πιο δύσκολες στιγμές σου, μπορείς να γίνεις πιο δυνατός απ’ ό,τι ποτέ φανταζόσουν και τα κίνητρα που θα σε βοηθήσουν να βγεις νικητής και θα σε κάνουν να ξεπεράσεις τα όρια που πίστευες πως είχες μέχρι τότε.
Γνώρισέ την καλύτερα:
Έχοντας ανακαλύψει την καλλιτεχνική της φύση από πολύ μικρή ηλικία, ξεκίνησε φωτογραφίζοντας τους αγαπημένους της καλλιτέχνες επί σκηνής, χτίζοντας αρχικά το portfolio της στη συναυλιακή φωτογραφία, διεκδικώντας όλο και μεγαλύτερα projects και διευρύνοντας την ιδιότητά της ως all around φωτογράφος. Όταν έπεσε θύμα κλοπής, χάνοντας όλο τον εξοπλισμό που με κόπο είχε αποκτήσει, δεν πτοήθηκε. Δούλεψε επι ένα χρόνο με δανεικό/νοικιασμένο εξοπλισμό ώστε να καταφέρει να τον αποκτήσει εκ νέου και συνέχισε πεισματικά ακολουθώντας το όνειρό της. Στα 32 της χρόνια ήρθε αντιμέτωπη αυτή τη φορά με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, κάτι που την έκανε να αναθεωρήσει πολλά πράγματα στη ζωή της. Δεν άφησε την ασθένεια να την νικήσει και προσπάθησε μέσα απο την τέχνη της να παίρνει δύναμη, να ξεπεράσει τα όριά της και να μην τα παρατήσει.
Συνοδοιπόροι σε αυτό, η οικογένειά της και οι φίλοι της που δεν την αντιμετώπισαν ποτέ σαν ασθενή, αλλά την προκαλούσαν με τον τρόπο τους να θέτει συνεχώς νέους στόχους. Όσο βρισκόταν σε θεραπεία και αποκατάσταση, οργάνωσε 4 φωτογραφικά ταξίδια - roadtrips σε Νορβηγία, Ισλανδία, Νησιά Φερόε και Ολλανδία, φωτογράφισε πάνω απο 150 συναυλίες και καλλιτέχνες σε Ελλάδα και εξωτερικό, συμμετείχε σε videoclips και μεγάλες παραγωγές και αντλούσε δύναμη μέσα τη δουλειά και τα ταξίδια. Ακόμα και όταν το σώμα της δεν υπάκουγε 100%, το μυαλό και η ψυχή της ήταν εκεί.
Τώρα, 3 σχεδόν χρόνια αργότερα, έχοντας βγει νικήτρια απο αυτή τη δοκιμασία, είναι ασταμάτητη και συνεχίζει να γυρίζει το κόσμο (της). Ονειρεύεται το επόμενό της ταξίδι, στην Ανταρκτική.
Αγαπώ πάρα πολύ την πόλη μου και δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς το ραδιόφωνο.
Γνώρισε την καλύτερα
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσα το φιλοσοφικό παιδαγωγικό στο ΑΠΘ όμως σχεδόν αμέσως μετά το πτυχίο, ασχολήθηκα με τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ!
Έκανα κάποια σεμινάρια για τα social media και ταυτόχρονα ήρθε στη ζωή μου και το ραδιόφωνο!
Είμαι ραδιοφωνική παραγωγός. Εδώ και 12 χρόνια μιλάω και χαμογελάω πίσω από ένα μικρόφωνο, παρέα με τη μουσική και τη θαλπωρή της! Νομίζω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου το όνειρο μου ήταν να κάνω εκπομπή στο ραδιόφωνο και προσπαθώ είτε μέσα από την εκπομπή είτε μέσα από τα social να γελάω παρέα με όσους με ακούνε/ βλέπουν!
Τα social επαγγελματικά ήρθαν στη ζωή μου τα τελευταία 3 χρόνια και απολαμβάνω καθημερινά τη διαδικτυακή παρέα μας να μεγαλώνει!
Επόμενο όνειρο στόχος: να γράψω βιβλίο!
Ο Άγγελος γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη και social media manager στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ως υπεύθυνος παραγωγής στο CISPA (Copenhagen International School of Performing Arts), στην Κοπεγχάγη, και πλέον εργάζεται και ως δημιουργός ψηφιακού περιεχομένου, τόσο για τα προσωπικά του social media, όσο και για τα social media εταιρειών. Επίσης, είναι ο δημιουργός του «Χαμογέλα μου», του project που αναζητά τους λόγους για τους οποίους χαμογελάμε καθημερινά.»
Γνώρισέ τον καλύτερα
Ο Άγγελος είναι 29 ετών και του αρέσει να μοιράζεται ιστορίες. Είναι ρομαντικός, ονειροπόλος, αγχώδης και φοβερά πεισματάρης. Για 3 χρόνια εργαζόταν στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ως βοηθός σκηνοθέτη, τον τελευταίο χρόνο εξ αυτών και ως social media manager του Θεάτρου. Ταυτόχρονα, τα τελευταία χρόνια δημιουργεί ψηφιακό περιεχόμενο στα social media, τόσο για τους λογαριασμούς εταιρειών, όσο και για τους προσωπικούς του.
Ένα πρωί πέρυσι αποφάσισε να κάνει τον κόσμο του να γυρίσει, να τα αφήσει όλα - σπίτια, έπιπλα, ανθρώπους, εργασία, στρωμένη ζωή - και να μπει σε ένα αεροπλάνο με τελικό προορισμό την Κοπεγχάγη. Καθώς αποφάσισε να φύγει μέσα σε 3 μήνες, δεν είχε καταφέρει να μαζέψει το budget που χρειαζόταν μια τέτοια κίνηση οπότε ήταν σίγουρα μια δύσκολη και ανασφαλή διαδικασία. Ο αρχικός στόχος ήταν να φύγει μόνιμα. Εκεί εργάστηκε για 4 μήνες στο CISPA (Copenhagen International School of Performing Arts), ως υπεύθυνος παραγωγής. Γύρισε στην Ελλάδα πέρυσι το καλοκαίρι για να κάνει διακοπές και να επιστρέψει έπειτα στην Κοπεγχάγη. Τελικά δεν επέστρεψε ποτέ. Το «Χαμογέλα μου», το project που δημιούργησε πριν 3 χρόνια - μόλις διαγνώστηκε με αγχώδη καταθλιπτική διαταραχή - μεγάλωσε πολύ μέσα σε αυτό το καλοκαίρι των διακοπών και επέλεξε να μείνει εδώ και να το βοηθήσει να ανθίσει περισσότερο. Και άνθισε!
Αν κάτι έχει μάθει σίγουρα ο Άγγελος είναι πως δεν υπάρχει το «μόνιμα».
Υπάρχει μόνο ο κόσμος σου.
Τον οποίο τον γυρίζεις εσύ, όποτε θέλεις, όπως θέλεις και για όσο το θέλεις.
Ο Πατρίκιος Κωστής είναι γνωστός ως «ο ψηλός» στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Στο Παρά 5» και ως ο Θέμης ο καφετζής σε γνωστό διαφημιστικό σποτ. Από μικρός ονειρευόταν τρία πράγματα να γίνει όταν μεγαλώσει πιλότος, ηθοποιός και δάσκαλος.
Γνώρισε τον καλύτερα
Γεννημένος στην Αθήνα το 1980, είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Βεάκη, ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής με τον Γιάννη Μαργαρίτη και Commedia de l' Arte με την Αθηνά Κεφαλά. Έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές και σε θεατρικές παραστάσεις.
Σε ηλικία 36 ετών και ενώ για δέκα χρόνια εργαζόταν ως ηθοποιός, «γύρισε τον κόσμο του» και αποφάσισε να πάει σε δημόσιο ΙΕΚ για να γίνει βοηθός νηπιαγωγού. Όπως και ο ίδιος έχει δηλώσει «όλα ξεκίνησαν επειδή του άρεσε πολύ η επαφή με τα παιδιά και το παιδικό θέατρο, γεγονός που τον έκανε να αλλάξει καριέρα».
Η αλλαγή δεν ήταν εύκολη, χρειάστηκε χρόνο και επιμονή. Έδωσε κατατακτήριες εξετάσεις, πέρασε στο «Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής εκπαίδευσης» και στη συνέχεια, έκανε και το μεταπτυχιακό του στην «Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική και Παιδαγωγική εκπαίδευση». Σήμερα εργάζεται ως δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο και είναι και ο ίδιος μπαμπάς δυο μικρών παιδιών. Λατρεύει τη θάλασσα, αγαπάει το παιχνίδι και προσπαθεί να έχει ενσυναίσθηση σε ό,τι κάνει.
Η Σμαράγδα γεννήθηκε στην Αθήνα κι έζησε στα Εξάρχεια μέχρι τα 8. Με την οικογένειά της μετακόμισαν στην Πάτρα όπου έμεινε μέχρι τα 18, κι ύστερα πήγε για σπουδές στο Λονδίνο. Σπούδασε Commercial Music στο University of Westminster. Στο πλαίσιο των σπουδών της, εκτός από το πώς λειτουργεί η μουσική βιομηχανία, η Σμαράγδα απέκτησε γνώσεις γύρω από marketing και business, και έμαθε πώς στήνει, να οργανώνει και να υλοποιεί projects.
Η πρώτη της επαγγελματική ταυτότητα άρχισε να χτίζεται στα 17 της, όπου ξεκίνησε ως singer-songwriter με το καλλιτεχνικό όνομα “Sma Rag Da”. Γυρνώντας από τις σπουδές της, έκανε ένα μικρό διάλειμμα από την μουσική και εργάστηκε ως Artist & Partner Relations Manager για 3,5 χρόνια στην Accusonus, μια start-up τεχνολογίας ήχου που εξαγοράστηκε από τον κολοσσό Meta.
Παράλληλα με την δουλειά της στην Accusonus στο κομμάτι της επικοινωνίας και του οργανικού marketing, η Σμαράγδα έφτιαξε την σελίδα “Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ” στο Facebook που σύντομα εξελίχθηκε σε μία από τις πιο επιδραστικές κοινότητες εκπαιδευτικού περιεχομένου του ελληνικού ίντερνετ που πλέον έχει ξεπεράσει τα 415.000 μέλη.
Μέσα στα 4,5 χρόνια ύπαρξης της σελίδας, το ΠΟΛΥ ΚΟΥΛ έχει εξελιχθεί σε ένα ολόκληρο δίκτυο με σελίδες εκπαιδευτικού περιεχομένου σε κάθε ονλάιν πλατφόρμα, έχοντας συνολική μηνιαία απήχηση που ξεπερνά τα 3.000.000 άτομα. Εκτός από ένα δίκτυο ονλάιν κοινοτήτων, η ομάδα του ΠΟΛΥ ΚΟΥΛ εκδίδει πλέον τριμηνιαίο περιοδικό γνώσεων για μεγάλους και παιδιά, έχει κυκλοφορήσει 10 βιβλία καθώς και ένα επιτραπέζιο γεωγραφικών γνώσεων!
Γνώρισε τον καλύτερα
Η Σμαράγδα είναι ένα άτομο που ζει για να επικοινωνεί - είτε αυτό σημαίνει
συζητήσεις με κάθε άνθρωπο που γνωρίζει, small talk με κάποια ηλικιωμένη
κυρία στην ουρά του supermarket, είτε σημαίνει δημιουργία ονλάιν κόντεντ,
είτε σημαίνει μουσικά λάιβ και κυκλοφορίες δίσκων.
Μιλάει συνέχεια και ρωτάει συνέχεια πράγματα, έχοντας διατηρήσει μία αξιολάτρευτη αλλά ενίοτε απάλευτη παιδικότητα που έρχεται πακέτο με έναν αστείρευτο ενθουσιασμό για κάθε τι που υπάρχει. Δεν αφήνει καμία απορία της άλυτη, αλλά είναι οκ με το να μην γνωρίζει την απάντηση στα πάντα.
Τα χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει είναι η ανεξήγητη αγάπη και πίστη που έχει στους ανθρώπους άσχετα με το αν υπάρχει απόλυτη ιδεολογική ή κάλτσουραλ σύμπνοια μαζί τους, αλλά και το πάθος που έχει για κάθε πράγμα με το οποίο καταπιάνεται.
Συγκινείται όλη την ώρα με τα πάντα και όπου βλέπει σκύλο ή γάτα πέφτει στα πατώματα για αγκαλιές και φιλιά. Όλο γκρινιάζει ότι θέλει να ζήσει σε ένα βουνό και να κάνει slow living, αλλά παράλληλα από επιλογή δουλεύει 58 ώρες το 24ωρο και ξεκινάει το ένα πρότζεκτ μετά το άλλο.
Στόχος της είναι να ενισχύσει το καλό στον κόσμο με ό,τι μέσο και τρόπο έχει, και να μην αφήνει λεπτό της ανθρώπινης εμπειρίας να είναι κενό η αδιάφορο.